Водорозчинний; (Е 414) стабілізаторДозволяє збільшити обсяг продукту, приготувати стійку емульсію, усунути утворення грудок, запобігти кристалізацію цукру, зберегти смак продукту. Найважливішим напрямком використання гуммиарабика є отримання заплямовувався агентів в напоях і сухих сумішах для напоїв. Гуміарабік добре розчиняється (в т.ч. в холодній воді) і дає досить низьку в'язкість навіть при високій концентрації (20-30%).застосуванняБезалкогольні напої: соки, нектари, соковмісні, сухі напої, швидкорозчинні напої та ін.• Покращує текстуру, бере участь у формуванні смакового профілю і покращує органолептичні показники готових продуктів• Перешкоджає втраті вологи, регулює активність води, сприяє збільшенн