Дрібно гранульований Е202, консервант, активно пригнічує дріжджі, цвілеві гриби, деякі види бактерій, а також гнітючий дію ферментів. За рахунок цього збільшується термін придатності виробів. Сорбат калію не володіє мікробіцидність дією, він тільки сповільнює розвиток мікроорганізмів. Сорбат калію добре розчинний у воді, в рекомендованої дозуванні не впливає на смак консервованих продуктів, витримує термообробку. дозування
Максимально допустима доза в харчових продуктах не більше 0,2%. Водорозчинний;
Дозування • масло, маргарини - 60-120 г / 100 кг продукту; майонез, гірчиця, кетчуп тощо. - 100-200 г / 100 кг продукту; м'ясні копченості, копчені ковбаси - 200г / 100 кг сировини, консервовані овочі - 100-200 г / 100 л розсолу; томатне пюре (12%) - 50-150 г / 100 кг продукту; джеми, варення, повидло,плодово-ягідне пюре та ін. - 70-200 г / 100 кг продукту; фруктові начинки для випічки - 150-200 г / 100 кг продукту; фруктові заготовки для йогуртів та ін